Følg meg på sosiale medier

SUNNERE LIVSSTIL - bokanmeldelse

Jeg har stor glede av å se hva som formidles av andre aktører i helsebransjen. Og Emilie Nereng er en av dem som når flest. Fikk derfor lyst til å dele noen tanker om den nye boken hennes. 


PS. Dette innlegget er ikke sponset. Jeg synes bare det er hyggelig å fremsnakke aktører med budskap som mange trenger å høre :-)


Boken består av tre deler. 

Førsteinntrykket er at boken er utrolig oversiktlig og visuelt innbydende. Fine bilder, faktabokser, oppgaver og oversikter gir meg lyst til å lese den. Og bruke den aktivt. 


Del 1: Tre steg til en sunnere livsstil

Første del av boken er tre steg som skal hjelpe deg til en sunnere livsstil. Dette er nyttig for mange! Vi trenger jo ikke bare kunnskap om hva vi bør gjøre (spise). Men også tips og teknikker for å gjøre det til en del av hverdagen og livet. 

Derfor er det flott at boken til Emilie har oppgaver som hjelper deg å reflektere over spisemønster og vaner du har i dag. Med bedre innsikt i hva, når og hvorfor du spiser, har du et godt utgangspunkt for å gjøre positive endringer. Emilie utfordrer deg til å tenke over hva som er viktig for deg (motivasjon) og deler samtidig egne mål og erfaringer. Det fungerer veldig fint! 

Delen om målsetting er viktig og bra. Her er det MANGE som har mye å hente. De fleste setter seg nemlig altfor diffuse mål. Og Emilie har skjønt viktigheten av å gjøre det konkret. På side 34 deler hun fine eksempler på konkrete mål. 

Hele boken oser av positiv vinkling. Emilie har stort fokus på hva du skal spise mer av. Og på hva du vil (ikke må!) gjøre for å ta vare på deg selv og ha et godt liv. Her er det ingen pekefingre, forbud eller strenge restriksjoner. Du får også servert en smørbrødliste av fordeler med å nyte maten (bra budskap!) og ofte velge råvarer


Del 2 - rådene som funker

I del 2 av boken ("Rådene som funker") får du mange praktiske tips til hvordan du lykkes med å spise sunt. Eller gjøre gode ting for deg selv, som Emilie skriver. Det er både byttelister, grønnsakspose (smart!), tips om planlegging, middagsmodell og organisering av kjøleskapet. Hvis du tar i bruk bare ett av disse tipsene, vil det hjelpe deg å skape en sunnere livsstil!

Jeg digger at Emilie også har fått med litt om det mentale. Mindful eating (spise med oppmerksomhet) har mange nytte av å trene på, og Emilie deler både hvorfor det er viktig og hvordan du kan gjøre det. Matglede, velvære og trivsel handler jo ikke bare om HVA vi spiser, men også om HVORDAN. 

Hun deler også en teknikk du kan bruke for å forholde deg til negative tanker (supernyttig). Og så får du gode råd om både søvn, bevegelse og viktigheten av sosiale relasjoner. Alt sammen er viktig for å ha god helse. Dette er med andre ord ikke bare en kostholdsbok.

Jeg liker at de gode rådene er korte, forståelige og med fokus på hvordan du kan gjøre det i praksis. Du trenger ikke lese side opp og ned før du kommer i gang. Det blir lettere å ta i bruk rådene. 


Del 3: Oppskrifter

Den siste, og største, delen av boken er oppskrifter. Flotte bilder, oversiktlig tekst og bruk av farger gjør det superenkelt og finne frem og fristende å lage. Emilies egne erfaringer og små historier om hver oppskrift gjør at jeg får ekstra lyst til å teste dem ut. Jeg liker også godt inndelingen i når man kan "bruke" de ulike oppskriftene; som "frokoster to go" og middager når du har dårlig tid.  

Boken har også referanser til forskning. Det varmer en fagperson som meg!


Hvem er boken for?

Jeg synes det er kjempebra at Emilie som har stor rekkevidde og er et forbilde, fronter et helthetlig, nyansert og positivt fokus på mat, helse og sunn livsstil. Det trenger vi i en bransje der det også er mange forbud og sære kurer. Og mange som sliter med skam og dårlig selvfølelse. 

Jeg tenker at boken egner særlig egner seg for deg som...

  • ønsker en oppdatering på hva som er viktig for god helse. Presentert på en innbydende og forståelig måte. 
  • ønsker inspirasjon til sunne oppskrifter
  • vil ha tips til verktøy og praktiske strategier som hjelper deg å etablere en sunn livsstil
  • vil finne svarene selv, på hva som er en god livsstil for deg, i stedet for å få en fiks ferdig oppskrift (som matplaner eller spiseregler du må følge). Da vil du ha god nytte av oppgavene i boken.

Få profesjonell veiledning og lær teknikker for å skape motivasjon og bedre vaner!

Fortell meg mer!

Få med deg nye innlegg!

Skriv navn og e-post, så får du beskjed om nye innlegg.